brndr_consulting

Hej där. BRNDR Consulting är ett litet konsultföretag grundat 2023 av Tommy Brander, utvecklare med över 20 års erfarenhet inom integration, frontend- och backendutveckling, lösningsdesign och systemdesign.

Tjänster som erbjuds är konsulting för svenska stadsnät inom OSS/BSS-systemen Maintrac/Bitvis Flow och NETadmin, konfiguration och underhåll av Linux-baserade servrar och öppen källkodsprodukter såsom Nextcloud, Apache/Nginx, certifikatshantering med mera samt utveckling av integraitoner, serverfunktionalitet och appar för desktop, mobil och webben.

Är du nyfiken? Släng iväg ett mail eller ta kontakt på LinkedIN så börjar vi där.

Tommy Brander

Tommy Brander började utforska datorer redan på 80-talet, gick datorteknisk utbildning på Mälardalens högskola 2000 - 2004 och har arbetat inom den svenska stadsnätsbranschen sedan 2005.

2005 - 2011: Netadmin Systems

Började som konsult och utvecklare, blev team lead för teknikteamet från 2007 och lösningsarkitekt 2008.

Som team lead för teknikteamet arbetade jag med att integrera OSS/BSS-systemet NETadmin mot en del spännande system och hårdvaror såsom Alcatels ASAM och ISAM-chassin och Ericssons PEM-plattform för att nämna några.

Lösningsarkitekten hade ett helhetsansvar för en kundleverans, från första workshop till levererat system. Det inkluderar offertering av projekt, design av en lösning, implementation, tester och avlämning till kund, en process som från start till slut - beroende på kund - kunde sträcka sig från 300 till 800 timmar.

Hos Netadmin arbetade jag med kunder såsom Telia Sonera, Malmö Kommunala Bostadsbolag (sedemera MKB), Borlänge och Faluns stadsnät, konstellationen IT Hälsingland, Bredband Östra Skaraborg och Utsikt Bredband i Sverige, NTE (Trondheim) och Eidsiva Bredbånd (Lillehammer) i Norge och därtill än fler stadsnät och kommunikationsoperatörer i Danmark, Frankrike, England och Färöarna.

2011 - 2013: Enoro

Tommy gick tillsammans med två kollegor från Netadmin över till ett nybildat svenskt dotterbolag till den norska konsultfirman Popkorn AS. Inom månader hade Popkorn AS köpts upp av Enoro AS, en jättelik koncern inom el och energi-branschen.

2013 - 2023 - Maintrac AB

Tillsammans med en kollega gick Tommy 2013 över till Maintrac AB, ett litet konsultbolag med ett dussin anställda.