Länkar

Länkar

I och med att jag återupprättade min blogg så kikade jag på den allra första versionen av min hemsida med hjälp av Wayback Machine. Tydligen så har den funnits mer än 19 år nu, på samma domän. Och dessförinnan ytterligare ett gäng år på Geocities Area51-sektion 👽.

Nu pratar vi alltså innan Facebook, Twitter och till och med Google, när Yahoo! och AltaVista var de största sökmotorerna och Netscape Navigator krigade med Internet Explorer om användare som (uppenbarligen, med tanke på att IE vann det kriget) inte förstod bättre.

Så döm mig inte alltför hårt.

Något som var väldigt poppis då var länklistor. Delvis för att kunna visa vart man hade "rest", men främst för att Google inte fanns än.

Så jag tänkte återupppliva min gamla länklista från min första hemsida, med viss modifiering. En 20-åring tänkte kanske inte helt rumsrent, och långt ifrån allt är inte heller längre aktuellt.

Men här kommer ett litet utdrag, iaf, av saker som var intressant för 22-åriga mig.

Home Of The Underdogs Helt klart nätets största arkiv av så kallade övergivna mjukvaruprodukter (abandonwarez). Helt klart värt att kolla närmare på.
Bloodshed Software Skaparna bakom det bästa IDE för C/C++ som finns, använder MingW och CygWin-kompilatorerna. DevC++ finns även för linux, fortfarande beta. Helt klart mitt val.
Eller var det år 2002, iaf.
Delorie Software Utvecklaren bakom den excellenta DJGPP-kompilatorn. En utmärkt open-source kompilator som tål det mesta, och som framför allt är gratis.

Nostalgi på hög nivå!

Men mer än så blev det inte, om jag inte ska länka till Wayback Machine. Det mesta är inaktuellt och finns inte kvar, eller inte längre intressant av andra orsaker.

Dock är det roligt att läsa gästboken 🤣