Corona dag 160

Corona dag 160

Idag är det 160 dagar exakt sedan jag fick COVID-19. Sedan dess har jag varit ett par gånger på vårdcentralen, röntgat lungorna, tagit vaccinet och fått astma-inhalator.

Men för att starta från början. Hugo och jag fick feber samtidigt. Kry skickade ett test som innebar att jag tog prover från både näsan och halsen, plus saliv. Två dagar senre fick jag positivt svar, och inom ett par dagar fick både Moa och min exfru samma svar

Jag var sjuk i två omgångar, först fem-sex dagar med feber, smärta och bortfall av smak. Sen trodde jag mig tillfriskna.

Men där hade jag fel.

På den sjunde sjunde dagen efter insjuknade fick jag riktigt hög feber och jobbigt med andningen. En kortisonkur blev resultatet, och efter ytterligare en vecka hade febern och smärtan lagt sig.

Jag började jobba igen, efte två veckors sjukdom. Det var otroligt skönt att kunna fokusera på något konstruktivt. Den här bloggen var ju annars ett resultat av de två veckorna, och en del spelande blev det ju också. Men att jag längtade till jobbet kan jag inte neka till.

Däremot så var jag inte helt återställd. Det dröjde en månad till innan jag fick tillbaka smaken. Den var helt plötsligt bara tillbaka, en fantastisk känsla.

Jag tappade inte smaken på riktigt allt. Kaffe smakade fortfarande kaffe, och choklad choklad. Men det mesta smakade antingen inget alls eller annorlunda.

Men betydligt värre var och är andningen. När kroppen är trött - på grund av dålig sömn, stress eller liknande - blir det tungt att andas. Inte som att jag inte får i mig syre, utan mer som att muskulaturen som sköter andningen har försämrats och kräver mer "energi" för att fungera.

Detta märks inte av på gymmet eller under andra fysiska aktiviteter, utan enbart när kroppen är i vila och samtidigt trött. Som när jag jobbar, eller tittar på TV.

Jag har röntgat lungorna utan att det påvisat något och har till och med fått ut en astma-inhalator för att se ifall det hjälper till när det är jobbigt. Nu senast så lämnade jag fem ampuller blod för diverse tester och nu väntar jag på resultatet.

Det är en jobbig insikt, att man inte är odödlig.

Men livet går vidare, jag inser ju givetvis att jag ändå har kommit lindrigt undan. Många har drabbats mycket värre.

Så ta vaccinet. Jag förstår att det är valfritt, men det borde inte vara det. För att skydda alla de som av medicinska skäl inte kan ta vaccinet, för att skydda våra barn och våra äldre.

Ta det.