Dag 15,658 ...

Dag 15,658 ...

Idag, den 3:e januari 2023, är dag 15658 sedan min födelse. Men vem håller räkningen, ey?

Blickar man bakåt så har jag under dessa drygt femton tusen dagar hunnit med att gå från nyfödd till vuxen (?), utbilda mig, bilda familj, flytta runt en hel del, resa lite och arbeta en hel del. Låter ju inte så himla imponerande så här i efterhand, men ändock har tiden gått förbi i sakta mak som den ostoppbara naturkraft den är.

Men vad ligger då framöver? Detta är mer oklart, men nyårslöften för 2023 är att utnyttja mina dagar lite bättre. Att bli mer hälsosam, att träna mer, skriva den där boken och inte vänta lika mycket som tidigare, att satsa mer på mig själv och familjen.

Jag tog en del steg för detta redan förra året, 2022, och ska skala upp under 2023.


Blodgivare

Det tog mig 20 år innan jag till slut fick tummen ur och bli blodgivare, men 2022 hände det. Att få hjälpa andra. Och jag har redan fått via SMS reda på att mitt blod har använts. En oerhört liten sak som ändå känns riktigt bra.

Det är en relativt smärtfri och enkel process med ett första möte på blodcentralen i Lidköping där jag fick svara på en mängd frågor och göra en hälsokontroll. Därefter ska jag tappas på blod var 12:e vecka. 4.5 deciliter blod är väldigt mycket blod och ingen dålig bedrift flör någon som är en aning spruträdd.

Blodgivning
I sjukvården behövs hela tiden nytt blod från blodgivare eftersom blod inte kan tillverkas på konstgjord väg.

Världsförälder

Jag har varit världsförälder sedan 2017 och under 2022 dubblerade jag i samband med Rysslands invasion av Ukraina mitt månatliga bidrag till UNICEF.

UNICEF behövs och är beroende på stöd från dig och mig. Det är bara att ge. Barn är de som lider mest i konflikter, och det är samtidigt de som är vår framtid och vårt hopp.

UNICEF Sverige
UNICEF arbetar för alla barns rättigheter. Över hela världen kämpar vi för att alla barn ska få den barndom som de har rätt till. Men vi behöver din hjälp.

Början på nya äventyr

Den 10:e november 2022 sade jag upp min anställning hos Maintrac, efter snart 10 år. Det är något som jag har funderat på i ett par år, då jag inte riktigt känt att jag har utvecklats i den riktning jag vill. Och medan Maintrac, Bitvis och Vinnergi börjar bli riktigt stora - vilket har varit en häftig resa att få vara med om - så trivs jag personligen bäst i mindre, platta och mer lättrörliga företag med stort personligt ansvar.

Maintrac – Teknikexperten inom infrastruktur, nätverk och säkerhet
Allt för ditt nät: Övervakning, NOC, helpdesk, serverhosting, datalagring, drift, skräddarsydd reservdels– och hårdvaruhanterin och konsulting.

Så den 13:e februari 2023 börjar jag på ett nytt äventyr som systemansvarig och -utvecklare hos Fastbit i Skara. Fastbit har varit en kund till mig och Maintrac i flera år, en kommunikationsoperatör och tjänsteleverantör med bas i Skara. När de sökte en systemutvecklare tvekade jag inte för en sekund.

Fastbit – Din lokala bredbandsleverantörer

Jag kommer samtidigt att konsulta vid sidan av, som en hobbyverksamhet. Så ett nytt bolag skall troligtvis startas upp under 2023. Jag funderar på namn, BRNDR Consulting är en stark kandidat just nu.

Hälsofrågor

Först vill jag börja med att jag känner mig - till slut - helt återställd efter mina duster med Covid. Det har varit en resa som jag inte gärna gör om.

Vad gäller träning och hälsa så är det alltid ett komplext ämne som omfattar så mycket. Sömn, kost, träning, livsstil.

Mina mål är att försöka få sju timmar sömn varje natt, äta mindre mängd kött, få in fler träningstimmar och samtidigt sluta kvantifiera min träning som jag har gjort hitills med Apple Watch - det leder mer till att fylla sina ringar istället för att genomföra kvalitativ träning.

Dessutom ska jag försöka få till ett familjemedlemskap för mig och barnen hos Friluftsfrämjandet i år. Problemet är att barnen står skrivna hos sin mor, och familjemedlemskapet endast gäller familjemedlemmar skrivna på samma adress. Men så fort den knuten är löst så är det inget som stoppar mig.

Friluftsfrämjandet
Vi skapar roliga, trygga och lärorika friluftsäventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen.Året runt och för alla. Låt äventyret börja!

Jag vill använda mina dagar mer effektivt, inte ha så mycket tomrum. Det finns alltid utrymme för förbättringar och förändringar - det gäller bara att inte glömma bort att leva.

Vi får se vart näsan leder under 2023. Nu kör vi!