Goda hamburgare

Goda hamburgare

Igår var Hugos andra sjukdag denna vecka och Moas tredje sommarlovsdag, och till mat ville jag göra något annat än det gamla vanliga.

Så med en nötrulle från Coop i frysen och bröd i skafferiet gav jag mig på jakt efter ett hamburgarrecept. Jag hade ett par kriterier: enkelt, gott och barnvänligt.

Receptet som jag själv tog fram baserade jag på följande: https://www.kokaihop.se/recept/hemmagjorda-hamburgare

Recept

  • 500 gram nötfärs
  • 1 st ägg
  • 1 msk grillkrydda
  • 2 msk senap
  • 1 gul lök, finhackad
  • salt och peppar
  • Smör att steka i

Hur man gör

  1. Hacka löken väldigt fint.
  2. Rör ihop alla ingredienser i en skål
  3. Forma färsbollar i ena handen, cirka 100 gram per boll
  4. Använd andra handen för att trycka de platt
  5. Stek 2-3 minuter på varje sida, två gånger per sida
  6. Presto!

Hamburgaren serveras lämpligast i bröd med gruka, tomat, sallad, ketchup och dressing, och med strips vid sidan.