Mass Effect

Mass Effect

Nu när Mass Effect Legendary Edition släpptes och i och med nyheten att det arbetas på ett nytt spel i den otroligt populära serien beslöt jag mig för att spela om alla tre spelen back-to-back. Det tog över hundra timmar men både nöjd och lite sorgsen lade jag till slut ifrån mig handkontrollen.

Mass Effect är verkligen en rollercoaster med en otroligt bra handling, även om den på sina håll visar sin ålder. Remaster-versionen gör ju inte spelet sämre på något vis, men det hade varit trevlig ifall de hade uppdaterat spelmekaniken på det första spelet att mer efterlikna de senare.

Till skillnad från första genomspelningen lyckades jag den här gången uppnå det "bästa" slutet, där Shepard överlever. Och med tanke på att den hintas i trailern till det nya spelet att Shepard kanske kommer att ha en roll, så är jag extra nöjd med min insats.

Jag förstår inte varför Hollywood inte har plockat upp spelen och gjort en serie a la Game Of Thrones.

Mass Effect Andromeda

Efteråt valde jag att gå vidare med nästa spel i serien, Mass Effect Andromeda. Jag minns att jag blev besviken när jag spelade det vid spelsläppet, på världsbyggandet framförallt, men också hur Ryder "vet" allt, att det är människor överallt, att nexus över huvud taget existerar osv. Det gör att själva utforskandet blir lite... meningslöst.

Men spelmekaniken är bättre i Andromeda än de tidigare spelen och eftersom jag denna gång visste mer om spelet, dess för- och nackdelar, och inte hade alltför stora förhoppningar kunde jag njuta av spelet för vad det är, och efter 80 timmars speltid lade jag ned handkontrollen, återigen nöjd och tillfredsställd, både med slutet och spelet över lag.

Men denna gång utan sorg.

Nu börjar den långa väntan till nästa spel i serien. Talesättet "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge" har jag aldrig abonnerat på, så det kanske blir en genomspelning till om något år igen.

Den som lever får se.