Nattjästa frallor

Nattjästa frallor

Jag hittade ett utsökt recept på nattjästa frallor. Historien bakom brödbaket var att Moa nämnde några veckor tidigare att hon ville testa baka nattjäst bröd, så jag tänkte att jag först kanske skulle pröva att baka det på egen hand.

Efter att ha exercerat min Google-Fu hittade jag alltså nedanstående recept, vilket visade sig resultera i exceptionellt goda frallor ❤️

Källa: https://www.kokaihop.se/recept/nattjast-frukostbrod

Ingredienser

  1. 25 gram jäst
  2. 4 dl vatten
  3. 1 dl mjölk
  4. 1 msk honung
  5. 2 tsk salt
  6. 9,5 dl Vetemjöl Special (570 g)
  7. 1 dl grahamsmjöl (60 g)

Hur man gör

På kvällen

  1. Smula ner jästen i 2 dl vatten i en stor bunke och rör runt tills jästen helt har löst upp sig i vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, mjölken, saltet, honungen och båda mjölsorterna.
  3. Använd en slev för att snabbt blanda ihop allt till en deg. Maskin skall ej användas. Degen skall vara lite kladdig, du skall inte röra runt i mer än ett par minuter.
  4. Pudra över med lite mjök och låt stå framme under bakduk i cirka en halvtimme.
  5. Ställ in i kylskåpet för vidare jäsning under natten.

På morgonen

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll upp degen på ett mjölad bakbord och använd händerna för att forma en cirka två centimeter tjock rektangel. Knåda inte.
  3. Skär nu ut cirka 10 rutor och lägg upp dessa på en smörad bakplåt. Använd inte bakplåtspapper. Pudra över med lite mjöl.
  4. Sätt in i ugnen och låt det grädda i cirka 15-20 minuter.