Teknik

Teknik

Idag kan vi knappt leva utan teknik, något jag märkte extra tydligt när tvättmaskinen gick sönder. Att vänta en vecka eller två på att få en ny hemlevererad var inte möjligt - kläder blir smutsiga och hur tvättar man kläder utan en fungerande tvättmaskin?

Vi har blivit så otroligt teknikberoende på gränsen att vi skulle ha svårt att klara oss ifall allt en dag slutade fungera, Vilket givetvis är handlingen för mången dystopisk berättelse.

Men förutom beroendet så finns det också en kärlek till tekniken. Det kan vara ett verktyg som man vet alltid fungerar, eller ett inte bara funktionellt men också designmässigt vackert hushållsredskap. Eller, så klart, datorer, telefoner och spelkonsoler.

Förutom mina föräldrars gamla Apple Macintosh SE så blev jag själv en redig Apple-nörd 2011, i samband med att jag bytte jobb. Det tog ett år eller så, men jag ersatte så småningom min Android-telefon och Linux-baserade dator för Apples motsvarigheter.

Varför?

På grund av att de bara fungerar. Nåja, mestadels. Men också på grund av estetiken, av design och av användarvänligheten.

Jag fortsätter dock att använda både Microsoft och diverse Linux-baserade operativsystem - denna blogg serveras från en Raspberry Pi 4 med senaste Ubuntu Server, på vilken jag kör Ghost som en docker-container, och mitt jobb involverar en hel del utveckling på Linux.